Karanlıkların prensi Pogostemon cablin


Pogostemon cablin

Parfümlerde Paçuli : Halk arasinda tefarik olarakta bilinir bitkinin yeşil yapraklarından buhar / co2 damıtma yöntemi ile elde edilen saf koku yoğun , erkeksi masculine olup damıtma kalitesine göre değişen odunsu ,tatlı, köksü yeşil,rutubetli küf ıslak toprak nüasların yanı sıra uhrevi koyu karanlık gizemli bir aromaya sahiptir. bazı perfumeur yorumlarına göre ölümü hatırlatan yağmurdan sonra toprak kokusunu anımsatan yönleri olduğu tasvir edilir.


PA nedir : Doğal içerik Trisiklik bir seskiterpen olan paçuli alkol (PA), paçuli yağının ana kimyasal bileşenidir ve yağın keskin kokusuna katkıda bulunur aynı zamanda sentez yoluyla da elde edilen PA parfüm endüstrisinde yaygın olarak uygulan bir bileşendir .Paçuli PA immünomodülatör, anti-inflamatuar, antioksidatif, antitümör, antimikrobiyal, insektisidal, antiaterojenik, antiemetik, beyazlatıcı ve yatıştırıcı olarak çok geniş bir alanda kullanım imkanı sunmuştur özellikle dekoratif kozmetikler, kokular, şampuan, mum, tuvalet sabunları yanı sıra ev temizleyicileri ve deterjanlar gibi kozmetik olmayan ürünlerinlerde'de kullanılmıştır . Saf yağı Alternatif bitkisel tıp alanında antimikrobiyal ve böcek öldürücü / böcek kovucu olarakta sıkça kullanılan bir bitkidir . Doğada , PA esas olarak Pogostemon cablin'in uçucu yağında yoğun olarak bulunur ve paçuli yağının kalitesi ile direk ilgilidir bir başka ifadeyle paçulideki lab. PA oranı %30 ise en düşük kalite en yüksek oran olan lab. PA % 48,8'ise en yüksek kaliteli en pahalı değerli paçuli yağı olarak kabul edilir ancak en kaliteli doğal paçuli yağı ve en yüksek PA değeri taşıyan yağı elde etmek için sadece yaşlı paçulilerde dinlenmiş toprak ve en uygun ısı ,nem gibi hassas iklim koşulları coğrafik özelliklere bağlı olup sadece endonezyada elde edilir . Paçuli yağı genelde buhar distile ve co2 distile damıtma tekniği ile saf yağı elde edilip co2 distile buhar distileye nispeten çok daha zengin PA bileşeni içerip daha kaliteli parfüm yağı elde edilir.


Pogostemon cablin

Parfümlerde Genellikle orta ve taban notalarda kullanılır. yasemin, misk ve reçine türevi kokular ile iyi uyumu vardır.

Pogostemon cablin

Parfümlerde kullanım için 1 kg paçuli yaprağından yaklaşık 20-25 ml saf kokulu yağ elde edilir


14 görüntüleme0 yorum

Son Paylaşımlar

Hepsini Gör

Kekik

Perfumialist.com

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

izinsiz kopyalanamaz   perfumialist.com tüm hakları saklıdır