Amber kabuğu Croton Eluteria

El Salvador Cascarilla

Croton eluteria

Orta ve güney amerikada yetişen ancak aslında Karayipler'e özgü tropik türler arasında olup bodur çalı olarak nadiren 6 metre boyuna ulaşır . Parfüm ve kozmetik sektöründe kullanımı yeni keşf edilmiştir.


Croton eluteria

Amber kabuğu diğer ismi Kroton olarak da adlandırılan bu ağacın kabuğundan buhar damıtma yöntemi ile uçucu yağın karakteristik kokusu; Güçlü, baharatlı, biberli, bir miktar tarçınlı aromaya sahiptir. Ekseri yüksek kaliteli aromatik oryantal tarzda erkek parfümlerinde kalp ve taban notalarında kullanılır ve ayrıca gıdalarda likörler ,şekerlemeler tatlandırıcı olarak kullanılır.


Kaliteli Parfümde kullanılan amber kabuğu harman formüllerde Küçük hindistan cevizi, Biber , Adaçayı , meşe yosunu , kabe samanı ile iyi uyum sağlar .

4 görüntüleme0 yorum

Son Paylaşımlar

Hepsini Gör

Reyhan