Altın parfüm yağı hint mysore

En son güncellendiği tarih: Şub 3

Sandal ağacı bir çok türü vardır parfümlerde taban notalarda kullanılır derin ahşap karamelimsi sıcak & tatlı pürüzsüz, yumuşak eşsiz kokusuyla takdire şayan bir kokudur genellikle Asya ve uzakdoğu, Afrika ülkelerinde yetişen bu ağaç yetiştiği yöreye göre nota karakteri değişiklik gösterebilir ve parfüm sektöründe en kıymetli kokular arasında gelir


damıtma sonrası sandal ağacı yağ kalitesi içeriğinde bulunan doğal santalol bileşini ile yakından alakalıdır %93-94 oranında santalol oranı oldukça kaliteli sandal ağacı olduğunun bir kanıtıdır bu oranı elde etmek için yaşlı sandal ağacının kök kısmından elde edilen saf (genelde %68 santalol içeren taze yağlar) yağın uzun zaman alüminyum tüplerde bekletilmesi sonucu istenilen zengin santalol miktarına ulaşılır


kırmızı sandal ağacı : Nadir bir sandal ağaç türüdür genelde hindistan bölgesinde yetiştirilen buhar datmatma yöntemi ile elde edilen saf yağı botanik parfümler kullanılır ve santal album göre daha akşapsı tatlı kremsi derin nüsalar içerir en güzel wood serisi kokular arasında gelir


Amyris balsamifera: yalancı sandal ağacı olarak bilinir Satıcıların sık sık başvurduğu hile deneyimsiz müşterilere sandal ağacı olarak tanıtılan satılan ve kokusu sandal ağacı benzeri daha zayıf bir koku profili olan bu ürün olup ticari değeri düşük ağacın meyve kabuklarından buhar damıtla ile elde edilen yağdır






Dünyada mysore 'Maisur' ağacına olan yoğun talep ve Aşırı kaçak kesim günümüzde Mysore sandal ağacını nesli tükenme noktasına kadar getirmiştir !




hindistanda oldukça sıkı tekbirler ile korunan ve çok kısıtlı hasata izin verilen bu ağaç hindistanın güneybatı bölgesinde karnataka eyaletinde Santalum album sandal ağacı cinsinden buhar damıtma ile edilen parfüm yağı özü olarak kısaca tanımlanabilir .





Sandal ağacı içeriğinde aroması bir erkeklik hormonu olan androsteron ile benzerlik gösterdiği için sandal ağacı yağı bir afrodizyak olarak kabul edilmiştir . Eğer mysore sandal ağacı yağını bu kadar önemli ve özel kılan unsurlar nedir diye soracak olursak mysore sandal ağacı türü ' Santalum album' dünyadaki en iyi çeşitlerden biri olduğu söyleniyor buna bağlı olarak kartanaka eyaletinin iklim,toprak yapısı ve ağaç cinsi olarak özetlenebilir .


mysore sandal 1938'de en iyi sandal ağacı yağı olarak kabul edildi


sandal ağacı: Yağ, sabun, tütsü , koku ve kozmetik üretiminde kullanılır ; aynı zamanda dini törenlerde, cilt ve saç tedavilerinde ve eczacılık ,hediyelik eşya gibi oldukça geniş çeşitlendirilmiş kullanım alanları vardır.



mysore sandal ağacı hindistan devleti tarafından denetlenerek az miktarda elde edilen saf yağı alüminyum mühürlü şişelerde yağ bünyesinde doğal olarak ihtiva ettiği santalol bileşiğinin artması için belirli bir süre bekletilir ve yağ en iyi aromaya ulaşana kadar depolanır ve oldukça nadir değerli olan bu yağ hindistan hükümeti tarafından yurtdışına satışı ve kargolanması engellenip belirli yaptırımlara ve kısıtlamalara tabidir.


piyasada nadir mysore sandal ağacı yağı adı altında satılan yağlar yüksek muhtemel diğer sandal ağacı varyantları olup hindistanın yakın civar veya farklı bölgelerinden elde edilen yağlar olma olasılığı bir hayli yüksektir .









22 görüntüleme0 yorum

Son Paylaşımlar

Hepsini Gör

Zeytin

Yerba mate

Perfumialist.com

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

izinsiz kopyalanamaz   perfumialist.com tüm hakları saklıdır